Recept på Cookies!
Cookies är de bruna, platta kakorna med vita chocklad bitar man kan hitta i olika café. :)
11,5 g smör, skuret i stora bitar
0,6 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljextrakt
2,4dl vetemjöl
0,6 dl kakao
½ tsk bakpulver
1 nypa salt
2,4 dl och 1,2dl riven vit choklad, uppdelat
1,2 dl farinsocker
Värm ungen till 180 grader. Täck bakplåten med bakpapper. Sikta och blanda kakao, mjöl, bakpulver och salt i en liten bunke. Vispa smör, socker och farinsocker i en stor bunke tills blandningen är lätt och fluffig. Tillsätt ägg och vaniljextrakt och vispa tills allt är blandat. Rör försiktigt ner 2,4 dl riven vit choklad. Forma matskeds-stora bollar av kakdeg med hjälp av en liten glasskopa. Lägg bollarna på bakplåtens bakpapper med 5cm mellanrum och platta till dem något.
Sätt in bakplåten i den varma ugnen och grädda i 8-10 minuter eller tills kakorna är mjuka i mitten men fasta i kanterna. Ta ut kakorna ur ugnen och låt dem svalna på bakpapperet i ungefär 5 minuter. Lägg kakorna på ett ugnsgaller och låt dem svalna helt där. Lägg den resterande rivna chokladen i en ugnssäker bunke och smält den i ugnen (Ungefär 20 sekunder) Ta ut chokladen ur ugnen så snart den har smält och rör tills konsistensen är slät. Ringla den smälta chokladen över kakorna när de har svalnat.
11,5 g smör, skuret i stora bitar
0,6 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljextrakt
2,4dl vetemjöl
0,6 dl kakao
½ tsk bakpulver
1 nypa salt
2,4 dl och 1,2dl riven vit choklad, uppdelat
1,2 dl farinsocker
Värm ungen till 180 grader. Täck bakplåten med bakpapper. Sikta och blanda kakao, mjöl, bakpulver och salt i en liten bunke. Vispa smör, socker och farinsocker i en stor bunke tills blandningen är lätt och fluffig. Tillsätt ägg och vaniljextrakt och vispa tills allt är blandat. Rör försiktigt ner 2,4 dl riven vit choklad. Forma matskeds-stora bollar av kakdeg med hjälp av en liten glasskopa. Lägg bollarna på bakplåtens bakpapper med 5cm mellanrum och platta till dem något.
Sätt in bakplåten i den varma ugnen och grädda i 8-10 minuter eller tills kakorna är mjuka i mitten men fasta i kanterna. Ta ut kakorna ur ugnen och låt dem svalna på bakpapperet i ungefär 5 minuter. Lägg kakorna på ett ugnsgaller och låt dem svalna helt där. Lägg den resterande rivna chokladen i en ugnssäker bunke och smält den i ugnen (Ungefär 20 sekunder) Ta ut chokladen ur ugnen så snart den har smält och rör tills konsistensen är slät. Ringla den smälta chokladen över kakorna när de har svalnat.
Hittat genom detta spel: http://www.spela.se/spel_/Chokladkakor-Saras-kockskola.html
I visa av de spelen finns det recept så kolla igenom Sara's kockskola för fler recept. :)
I visa av de spelen finns det recept så kolla igenom Sara's kockskola för fler recept. :)
"11,5 g smör, skuret i stora bitar" hur stora bitar blir det av 11,5g smör?