Kvällsbak!
Om det är något man borde veta om mig så är det att jag kan baka när som helst på dygnet. XP
Men idag började jag faktiskt med pajbottens delen innan middagen och nu står det i ugnen! Idag har jag nämligen bakat, som bilden avslöjar, muffins men även ett litet experiment som jsut nu ser ut som om dem ska smita ur formerna i ugnen och när jag tittade igen så hade pajen runnit över!! (Fyll inte ända upp i formen med andra ord) Nämligen en pajbotten/pajgrotta med fyllning som är muffinssmet. Det som vart över efter det blev faktiskt muffins, logiskt nog.
Muffins recept:
50g smör
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
(100g riven eler 1 tsk vaniljsocker)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 C
1. Visa äggen och sockret poröst
2. Smält smöret, blanda det i socker/ägg blandningen och tillsätt mjölken
3. Blanda mjöl och bakpulver, rör ned
4. Tillsätt smaken
5. Fyll halva formerna med smet
Muffins recept:
50g smör
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
(100g riven eler 1 tsk vaniljsocker)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 C
1. Visa äggen och sockret poröst
2. Smält smöret, blanda det i socker/ägg blandningen och tillsätt mjölken
3. Blanda mjöl och bakpulver, rör ned
4. Tillsätt smaken
5. Fyll halva formerna med smet
Liten pajbotten recept:
90g smör
1 dl socker
2 krm bakpulver
½ dl mandelpulver (eller vaniljsocker)
1½ dl vetemjöl
90g smör
1 dl socker
2 krm bakpulver
½ dl mandelpulver (eller vaniljsocker)
1½ dl vetemjöl
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Smält smöret i en kastrull. Ta av från plattan och häll i en bunke. Häll i sockret och rör om noga.
3. Blanda resten av bottnets ingredienser i smör-socker blandningen. Fyll formen, valfri form, efter eget tycke.
4. Grädda i ca 12-14 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
Glöm inte att titta till dem då och då!
